Tässä FB-ryhmässä seurataan tapahtumia 24/7, jos koet että blogia ei päivitetä tarpeeksi, niin kipin kapin ryhmään siitä!!!

Bitcoin lahjoitukset blogille voi tehdä tänne: 1EuSCvmaT6ELJsHP8nGo95KvFoe6h2xTxU

Kännissä olet ääliö!

Alkoholi, parin viimeisen vuosisadan suurin vitsaus ja haittatekijä.
Virus joka koettelee koko ihmiskuntaa.

Tarkastallaanpa omaa yhteiskuntaamme.

Jokainen suomalainen tietää varmasti että alkoholinkäyttö on nopein tie pohjalle.
Alkoholi aiheuttaa riippuvuutta, syrjäytymistä yhteiskunnasta, rahaongelmia, velkaantumista, ja terveysongelmia.

Miten alkoholin aiheuttamat ongelmat näkyvät yhteiskunnassamme?

Suurin ongelma on yhteiskuntamme välinpitämättömyys!
Yhteiskunta ummistaa silmänsä ongelmalta ja taas keskitytään johonkin turhaan, kuten riitelemiseen Metro lehdessä kuka moikkasi bussikuskia ja kuka jätti moikkaamatta ja kehtaako sellaisen ihmisen, joka ei moikannut kuskia viereen edes istua bussissa. Naurettavaa! Täällä on todellisiakin ongelmia, kuten yhteiskuntamme passiivinen asenne alkoholinkäyttöön.

Kesäisin sään lämmetessä puistot täyttyvät alkoholia litkivistä ihmisistä.
Kaikki vapaapäivät töistä ja koulusta on pyhitetty juomiselle, aina on hyvä syy lähtee dokaa! Oli sitten vappu, juhannus, uusivuosi - aina juodaan.

Katukuvaamme koristavat pummit, alkoholisoituneet spurgut, jotka eivät ainoastaan pilaa katukuvaamme epäsiistillä olemuksellaan ja pahalla hajulla vaan usein he myös häiriköivät ohikulkijoita. Kuka lakaisisi nämä puistoissa ja asemilla hengaavat, roskakoreissa nukkuvat spurgut piiloon? Ei kukaan, koska ketään ei kiinnosta.
Taas yhteiskuntamme ummistaa silmät alkoholin tuomilta ongelmilta. Spurguja on aina ollut ja olkoon, ei heistä kukaan välitä, kuhan eivät tule omille kulmille nuokkumaan.

Toinen ongelma on nuorten alkoholinkäyttö, jota ei yleisesti katsota edes ongelmaksi.
Noin 15-30 vuotiaat nuoret (ja sitäkin nuoremmat) käyttävät suuria määriä alkoholia, usein ja harrastavat erityisesti humalanhakuista juomista. Tämän oletetaan kuuluvan nuoruuteen, eikä sitä sen tähden pidetä ongelmana. Surullista, että nuorta joka ei käytä alkoholia pidetään outona ja erilaisena.
Yhteiskunta katsoo tätäkin asiaa sormien läpi ja kääntää selkänsä näille nuorille.
Yleisesti ei ajatella tosiasiaa, että nämäkin nuoret aikuistuvat joskus, siirtyvät ehkä työelämään, äideiksi ja isiksi. Osalla näistä nuorista kuitenkin bileputki jää päälle, heistä tulee alkoholin ongelmakäyttäjiä. Opiskelu jayönteko unohtuu (saahan sossusta työttömyystukea ja toimeentulotukea) ja he lopulta syrjäytyvät kokonaan yhteiskunnasta, ajautuvat rikollisuuteen, väkivaltaan ja jopa kovempiin päihteisiin.

Mihin useimmat parisuhteet kaatuvat?
Alkoholiin tuomiin ongelmiin tietysti. Kuningas alkoholi on monelle rakkaampi kun oma kulta.
Kännipäissä riidellään, hakataan toisiaan ja erotaan. Taas palataan yhteen ja sama juttu käydään läpi uudestaan ja uudestaan.
Alkoholi tuhoaa monet parisuhteet, rikkoo perheitä ja sydämiä.


Positiivista on että mainostajat ovat vihdoin havahtuneet kampanjoimaan myös alkoholia vastaan, eikä aina vain puolesta.

Olemme kaikki nähneet televisiossa Lastensuojeluliiton vanhemmille suunnatun mainoksen vanhempien alkoholin käytöstä lasten seurassa ja jokin aika sitten bussipysäkkejä ja valomainoksia koristi erityisesti nuorille suunnattu Kännissä olet ääliö -kampanjan mainokset. Kampanjalla on myös ovat nettisivut osoitteessa http://www.kannissa-olet-aalio.fi/


Kuva lainattu Kännissä olet ääliö kampanjan nettisivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti